www.polis.ba

Papa Franjo: Mafije, iskorištavajući pandemiju, obogaćuju se korupcijom

Sveti Ivan Pavao II. prokazao je njihovu „kulturu smrti“, a Benedikt XVI. ih je osudio kao „putove smrti“

Mafije su prisutne u raznim dijelovima svijeta i, iskorištavajući pandemiju, obogaćuju se korupcijom, upozorio je papa Franju u nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 21. ožujka, prenosi IKA.

U Italiji se danas slavi Dan sjećanja i predanog zalaganja u spomen na nevine žrtve mafija. Mafije su prisutne u raznim dijelovima svijeta i, iskorištavajući pandemiju, obogaćuju se korupcijom. Sveti Ivan Pavao II. prokazao je njihovu „kulturu smrti“, a Benedikt XVI. ih je osudio kao „putove smrti“. Te strukture grijeha, mafijaške strukture suprotne Kristovu evanđelju miješaju vjeru s idolopoklonstvom. Danas se spominjemo svih žrtava i obnavljamo svoje zalaganje protiv mafija, rekao je Papa u svom obraćanju nakon molitve Anđeo Gospodnji.

Dodajmo samo kako su u BiH podignute optužnice protiv najviših članova Vlade FBiH, koji su pod sumnjom umješanosti u koruptivne radnje oko nabavke respiratora za liječenje pacijenata od težih posljedica Covida. Politička mafija koristi svaku prigodu, pa i ovu pandemiju, za vlastite interese.

Polis.ba